Η εταιρία μας

Η ιστορία μας

Η εταιρία CLIMACO LTD ιδρύθηκε το 1997 από το Κώστα Παπαχριστοφόρου με σκοπό την παροχή υπηρεσιών εγκατάστασης και συντήρησης μηχανολογικών έργων. Αρχή της εταιρίας είναι να προσφέρει στους Κύπριους καταναλωτές υλικά άριστης ποιότητας με σωστή εφαρμογή και αντοχή στο χρόνο.

  • Υγραέριο
  • θέρμανση

Η CLIMACO έχει τις σωστές επιλογές και τις κατάλληλες λύσεις σε κάθε ανάγκη του χώρου σας. Έξυπνες λύσεις για ευχάριστο, υγιεινό κλίμα και οικονομία στη κατανάλωση ενέργειας. Επιπρόσθετα προσφέρει εγγύηση για τεχνική υποστήριξη και άμεση εξυπηρέτηση σε όλους του πελάτες, σ' ολόκληρη την Κύπρο από επιλεγμένους συνεργάτες.

Συνεργασία με Coral Gas

Η Coral Gas, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1965 και αποτελεί την συνέχεια της Shell Gas Hellas, έπειτα από την εξαγορά της δραστηριότητας της δεύτερης από τον Όμιλο της Motor Oil Hellas το 2010. Είναι η πιο καινοτόμος και ίσως η μεγαλύτερη εταιρία υγραερίου στην Ελλάδα με πωλήσεις σε πάνω από 1.000.000 πελάτες. Το 2017, ιδρύθηκε στην Κύπρο η Coral Gas Cyprus Ltd, 100% θυγατρική της Coral Gas Hellas AEBEY, με σκοπό την δραστηριοποίησή της στο τομέα του υγραερίου και στην Μεγαλόνησο. Απο τον αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Λαρνακας, η Coral Gas διασφαλιζει τον συνεχή και απρόσκοπτο εφοδιασμό με υγραέριο στους πελάτες της, σε όλη την Επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο, η Coral Gas θέτει πάνω από όλα την ασφάλεια. Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που οδήγησε στην μεταξύ μας συνεργασία.


Όραμα

Επειδή το υγραέριο είναι το μέλλον

Η εταιρία έχει ως κύριο όγκο εργασιών την μελέτη, το σχεδιασμό αλλά και την εγκατάσταση ΑΣΦΑΛΩΝ δικτύων υγραερίου τόσο στον βιομηχανικό τομέα όσο και σε εγκαταστάσεις σε οικίες για θέρμανση και ζεστό νερό, εστιατόρια και ξενοδοχεία. Η εμπειρία του ανθρώπινου δυναμικού και η ανάγκη για σωστές και ασφαλείς εγκαταστάσεις, έδωσαν στην εταιρία το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες εταιρίες του κλάδου, και την κατέστησαν πρωτοπόρο στην Κυπριακή αγορά σε θέματα που αφορούν την σωστή και ασφαλή χρήση του υγραερίου.

Με γνώμονα την ασφάλεια κυρίως ίδιων των ανθρώπων αλλά και των περιουσιών των πελατών της, η εταιρία εφαρμόζει πιστά τις ευρωπαϊκές οδηγίες και πρότυπα που αφορούν στις εγκαταστάσεις υγραερίου, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιεί την περίπτωση λάθους σε μια εγκατάσταση. Η CLIMACO εξασφαλίζει για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας απρόσκοπτη παροχή υγραερίου 24 ώρες το 24ώρο με ασφάλεια όπου και αν βρίσκεστε. Ανακαλύψτε τα πλεονεκτήματα του υγραερίου και αφήστε σε εμάς τη μελέτη, το σχεδιασμό και την εγκατάσταση των συστημάτων υγραερίου για θέρμανση σε παντός είδους υποστατικά. Με μια μεγάλη επιλογή από Γερμανικά μηχανήματα καύσης υγραερίου, λέβητες, εξειδικευμένα εξαρτήματα και υλικά που καλύπτουν όλες τις ανάγκες δικτύων υγραερίου, φροντίζουμε να προσφέρουμε λύσεις που ικανοποιούν πλήρως τις εξειδικευμένες ανάγκες του πελάτη.


Σεμινάρια

Από το 2004 η εταιρία Climaco Ltd πρωτοπορεί και στον τομέα της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα αέρια καύσιμα, διοργανώνοντας με επιτυχία ημερίδες υγραερίου. Βασικός εισηγητής είναι ο κος. Κωνσταντίνος Πασπαλάς, επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ, εκπρόσωπος της Ελλάδας στις ευρωπαϊκές επιτροπές τυποποίησης για τα αέρια καύσιμα και βασικός εισηγητής του Ελληνικού τεχνικού κανονισμού για το υγραέριο.

Για να λαμβάνετε μέσω email ενημερώσεις σχετικά με προσεχή σεμινάρια καταχωρηθήτε εδώ.


    Από το 2004 η εταιρία Climaco Ltd πρωτοπορεί και στον τομέα της εκπαίδευσης, όσον αφορά τα αέρια καύσιμα, Ο επιστημονικός και τεχνικός κόσμος ενημερώνονται για τις απαιτήσεις ασφάλειας οι οποίες επιβάλλονται τόσο από την ανάγκη όσο και νομοθετικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρόντες στις ημερίδες μας ήταν επίσης, εκπρόσωποι της κυβέρνησης, των δήμων, της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, αξιωματικοί της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, των Ασφαλιστικών εταιριών και εταιριών πετρελαιοειδών. Η εταιρία μας συνεργάζεται με το CYS και το ΕΤΕΚ για την διεξαγωγή των σεμιναρίων. Τα τελευταία 12 χρόνια ο CYS εκπροσωπείται στην ευρωπαϊκή επιτροπή CEN/TC 286 (Liquefied Petroleum Gas Equipment and Accessories) με τον Κώστα Παπαχριστοφόρου τον ιδιοκτήτη της εταιρίας.